Odrasla muca - zakaj jo posvojiti?

Odrasla muca - zakaj jo posvojiti?

Razmišljate o novi družinski mačji članici? Imate pogoje zanjo in že gledate opise in slike muc, ki iščejo svoj dom? Se vam pogled ustavlja predvsem na mačjih mladičkih, odrasle muce pa nekako spregledate oz. vas je strah posvojiti že odraslo žival? Vaš morebitni strah je popolnoma odveč, saj ima posvojitev odrasle živali številne prednosti. 

Odraslim mucam večinoma po glavi ne gredo več otročarije, saj so najstniško norost že dale skozi. Odrasle muce načeloma ne divjajo brezglavo po stanovanju, se ne zapletajo in plezajo po zavesah, manj rade skačejo iz zasede na človeška ramena, večinoma ne plezajo več po hlačnicah ter med igro, crkljanjem ne praskajo in grizljajo skrbnikovih okončin. 

Odrasle muce imajo rade rutino in umirjen ritem življenja. Potrebujejo tudi manj pozornosti kot mladiči (kar večini prezaposlenih oseb ustreza), so boljša in prijetnejša družba drugi odrasli mački. Če imate radi živali, če ste resen, odgovoren posvojitelj, če bi radi v svoj dom sprejeli brezdomčka, premislite o posvojitvi odrasle muce - ne bom vam žal.

Nazaj na seznam člankov
Deli vsebino