Namenite nam del dohodnine

Na podlagi Zakona o dohodnini je Vlada Republike Slovenije v letu 2007 sprejela Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije. Ta vsem davčnim zavezancem omogoča, da lahko do 0,5 % odmerjene dohodnine namenijo nevladnim organizacijam, med katerimi je tudi Zavod Mačja hiša.

Zakaj donacijo nameniti Mačji hiši?

Zavod Mačja hiša je neprofitni zavod za oskrbo mačk in osveščanje, ki se ne financira iz javnih sredstev. Vsa sredstva za svoje delo pridobimo iz prostovoljnih donacij fizičnih in pravnih oseb ter lastnih dejavnosti.

Od leta 2009 do konca leta 2017 smo v nove, odgovorne domove, pospremili skoraj 3000 prej brezdomnih muc, sterilizirali / kastrirali pa še več kot enkrat toliko muc. Samo v letu 2017 sta domove našla kar 402 mačjehišarja.

Z vašo pomočjo bomo lahko pomagali več mucam in te številke v prihodnjih letih še povečali.

Koliko me donacija stane?

Donacija 0,5 % dohodnine nevladnim organizacijam je za vas popolnoma brezplačna, saj bi sicer ta del pustili v državnem proračunu.

Donacija traja do preklica. Če ste nam del dohodnine namenili že v preteklih letih, obrazca ni treba ponovno oddajati!

Kako lahko doniram?

Obstajata dva načina:

  • s posebnim obrazcem (Doh-Don), ki ga izpolnite na spletni strani eDavki (naša davčna številka je 65283503) ali
  • z obrazcem (prenesite word ali PDF datoteko), ki ga natisnete in izpolnite (OBVEZNO podpišite), nato pa ga odnesete ali pošljete na najbližji finančni urad. Obrazec lahko pošljete tudi nam (na Zavod Mačja hiša Groharjeva 8, 3000 Celje; z navadno pošto!) in ga bomo mi posredovali finančni upravi.

Do kdaj imam čas?

Obrazec je treba na FURS oddati najkasneje do 31. decembra tekočega leta, pri tem pa morate upoštevati tudi čas dostave, če obrazec pošiljate po pošti.