Black is beautiful, črna je zakon!

Leta 1960 se je v ZDA rodilo gibanje Black is Beautiful. 50 let kasneje, v letu 2010, ko nam mati narava podari še posebej veliko črnih mačjih legel, se Mačja hiša z enakim sloganom zavzema, da tudi črno odlakane mačke postanejo prav tako zaželene in ljubljene, kot njihove bele ali oranžne sorodnice.

Saj je v letu 2010:

* diskriminacija na osnovi barve dlake že preživeta, * lov na čarovnice končan in črne mačke prinašajo samo še srečo, * živa zavest, da je mačka dar narave in ne proizvod industrije za zadovoljevanje muhastih potrošnikovih potreb, * splošno znano, da je črna barva res lepa in nevtralna in povsod prilegajoča se.

In kljub vsemu povedanemu, črne mačke, zdrave, lepe, prijazne, željne človeka, njegovega naročja, dotika, čakajo. Čakajo dom in le težko ga dočakajo. Zakaj? Ker črna barva kožuha pri mačkah ni redka. Ker se ljudje še vedno plehko odločamo za zbirateljstvo redkih "predmetov" .

Se vam zdi to prav?

Se vam zdi prav, da je črni, nadvse prijazni mucek Lučko, prišel v začasni dom lanskega aprila, pa še vedno čaka na svoj pravi dom? Zakaj? Samo zato, ker je črn!

Ste pripravljeni presekati ta začarani krog potrošniške miselnosti in odpreti svoje srce in dom za čudovito stvaritev narave, ki vas potrebuje, da bi živelo ?

Janja

Nazaj na seznam člankov
Deli vsebino